Chioggia Bieten Carpaccio met Noten Melange en Spinazie

De herkomst van de Chioggia bieten deze komen uit de omgeving het plaatsje Chioggia in Italië. Het is een oud ras en werd rond 1840 ontdekt. Als deze biet de biet doormidden snijd krijg je prachtige kleuren te zien wit en rood. Als je de chioggia biet kookt verdwijnen deze.

Aantal personen: 4
Allergenen: Noten
Bereidings tijd: 5 minuten
Duurzaam:
Geschikt voor: Gezonde gezellige en Vegan eters
Niveau: Makkelijk
Soort: Voorgerecht

Ingrediënten

  • 4x Mooij’s VEGAN chioggia carpaccio
  • 100 gram Bakje blauwe bessen ( winkel van toepassing) 100 gram – ca 8 besjes per persoon
  • 1 stuk Grapefruit 
  • 20 gram Amandelnoten ongezouten     
  • 20 gram Hazelnoot noten ongezouten  
  • 20 gram Pistache noten ongezouten
  • 50 gram spinazie of rucola kan ook
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • Paar steeltje verse krul peterselie
  • Ingrediënten dressing citroen dressing
  • Olie 
  • Citroen 
  • Paar blaadjes verse krul Peterselie 
  • Zout peper

Bereiding

  • Zet een 5 tal bakjes klaar om de producten erin te doen.
  • Hak de verschillende noten met je mes “grof” meng ze samen en doe ze in een bakje.
  • Halveer vervolgens de blauwe besjes ongeveer 7 per persoon. Schil vervolgens de grapefruit en snij de partjes uit de grapefruit. Knijp het overgebleven deel uit en vang dit op in een bakje.
  • Pers een halve citroen uit en meng deze met het grapefruitsap en voeg vervolgens een zelfde hoeveelheid olijf olie toe. Was en hak de peterselie en voeg deze aan je dressing toe. Maak de citroen dressing op smaak met peper en zout. Snipper je ui in brunoise (kleine blokjes). En als laatste was en droog je spinazie. En snij deze fijn als een soort basilicum. Pak een aantal spinazie bladeren en rol deze op. En versnijd deze.
  • Haal de Mooij’s Vegan carpaccio uit de verpakking. Voel of de carpaccio voldoende ontdooid is.
Chioggia biet
  • Pak het folie vast en draai deze om op het bord verwijder vervolgens voorzichtig de folie. Strooi de noten melange over de carpaccio uit en vervolgen de rode ui verdeel daarna de blauwe bessen en de grapefruit partjes over de borden. Daarna de in fijne reepjes gesneden spinazie. Besprenkel als laatste de dressing over de carpaccio.
Chioggia biet

Bon Appetit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *